Atılım Günlük Haber Bülteni Ana Sayfası

Umutla doğan güneşe yolculuk

Antep’ten bir sosyalist yurtsever

Üzerimi sıkı giyinip evden heyecanla koyuldum yola. Otobüse yetişebilmek için adımlarımı hızlandırıyorum. Nefes nefese son anda biniyorum. Sıcak merhabalar arasında yerime oturuyorum. İçimde heyecanlı bir o kadar da coşkulu bir sevinç beliriyor. Herkes hazırlığını yapmış heyecanlı gözlerle etrafı seyrediyor.

Rejim de hazırlığını yapmış, kent çıkışında polisiyle, askeriyle, medyasıyla konumlanmışlar. İlk “kontrol” noktasında (sadece yürüyüşe katılan araçlar durduruluyor) bir saat kadar bekledikten sonra, para cezasının kesilmesiyle yola devam ediyoruz. Türküler, marşlar yol boyunca susmak bilmiyor. Dinlenme tesislerinde halaylar uzadıkça uzuyor.

Sabah şafakla birlikte Amed’e merhaba diyoruz. Öğleye doğru toplanma alanı büyüdükçe büyüyen kitle tarafından doluyor. Operasyonlara karşı öfke “Katil Erdoğan” sloganlarında somutlaşıyor. Araçlar yola koyulduklarında, kent çıkışına kadar Amed halkı 7’den 70’e sloganlarla, zafer işaretleriyle bizleri uğurluyor. Şimdi çok daha güçlü devam ediyoruz yolumuza, türküler, marşlar daha da coşkulu söyleniyor.

Konvoy yol boyunca birçok arama noktasından geçerek ilerliyor dağlara. Yol kenarlarında toplanmış köylüler de el sallıyor yürüyüşçülere.

Yol boyunca, ülkemi işgal etmiş sömürgecilerin “sınırlarına” koydukları tel örgüleri izliyorum. Halkım arasına konulan tel örgülerle de yetinmeyip, mayınlar döşemişler boydan boya. İçimde öfke büyüyor.

Dağlara doğru yolculuğumuz ise sürüyor. Nusaybin halkı da, Amed halkı gibi coşkuyla selamlıyor yürüyüşümüzü. Dillerden sloganlar düşmek bilmiyor. Yol kenarlarında lastikler yanıyor, alevler yüreklerde korlanıyor.

Ve şimdi Cizire-Botan karşılıyor bizi. Sokaklara dökülmüş binler, dosta güven düşmana korku salıyor. Soğuğa aldırış etmeyen; yaşlısıyla, genciyle, çocuğuyla Cizre halkı isyanın dili oluyor. Kasrik Boğazı'na geldiğimizde havai fişekler selam veriyor özgürlük savaşçılarına. Konuğu oluyoruz Gabar’ın, Cudi’nin. Şimdi sımsıcak yürekler, ateşler etrafında özgürlük için halaylar çekiyor. Çadırlarda Dengbejler türkü söylüyor; yaşlısıyla, genciyle binler, sömürgeciliğin kirli savaşına karşı bir isyan türküsü oluyorlar. Güneşin doğuşunu umutla izliyor, özgür yarınlara olan inancımın arttığını hissediyorum.

Operasyonların son bulması için yayınlanan deklerasyonun ardından dağlara veda vakti geliyor. Ama doğrusu kimsenin veda edesi yok. Yola çıkarken nice direnişlere tanıklık etmiş dağlara, özgürlük savaşçılarına ulaştırması için selamlar iletiyorum.

Selam olsun umudu büyüten tüm insanlara.